تعیین EC نمونه های آب
اندازه گیری EC آب بر اساس استاندارد ISIRI 7476 و با هدف بررسی EC آب در نقاط مختلف سیستم و اطمینان از قرارگیری شاخص های املاح محلول آب در محدوده ایمن برای تجهیزات

مهمترین شاخص ­های آب عبارتند از


1- شاخص­ های املاح محلول آب : EC, TDS, pH, P, M, TH


2- شاخص­ های مواد معلق آب : TSS, FTU, NTU, JTU, CU


3- شاخص­ های آلودگی­ های آب : TOC, COD, BOD 


4- شاخص ­های بهداشتی بودن آب : E.coliform


 


EC (Electrical Conductivity)/هدایت الکتریکی 


هدایت الکتریکی یا کانداکتیویته معرف قدرت یونی یک محلول در انتقال جریان برق است. از آنجا که در محلول­ ها یون­ ها جریان برق را انتقال می ­دهند EC با TDS رابطه دارد.


رابطه ­ی EC و TDS برای نمونه ­های مختلف آب فرق می­ کند و به غلظت و نوع ناخالصی ­های موجود در آب بستگی دارد. در محلول ­­های رقیق ارتباط بین این دو پارامتر به صورت زیر است:


TDS = 1/2 EC


اما در محلول­ های غلیظ این رابطه برقرار نیست چراکه وقتی که غلظت ناخالصی­ ها زیاد می ­شود یون­ ها روی حرکت یکدیگر اثر منفی می ­گذارند و هدایت الکتریکی محلول دیگر با تعداد یون ها متناسب نیست.


در شرایط یکسان با افزایش EC، سرعت خورندگی افزایش یافته و درجه یونیزاسیون نمک­ های آب کاهش می­یابد.


ضریب هدایت الکتریکی یک محلول بسیار وابسته به دما است. هدایت الکتریکی آب خالص در دمای 25 درجه سانتی­گراد 0.056  است.  


 


EC­مترهای متداول آزمایشگاهی از روش یک پتانسیل سنج به همراه ۴ الکترود استفاده می­‌کنند. اغلب اوقات الکترودها استوانه­‌ای هستند و به صورت متحدالمرکز منظم شده‌­اند. این الکترودها معمولاً از فلز پلاتین ساخته شده ­اند. جریانی به جفت خارجی الکترودها وارد می­‌شود. پتانسیل بین جفت داخلی اندازه گیری می­شود. هدایت الکتریکی را می‌توان با استفاده از فاصله ­ی بین الکترودها و منطقه ­ی سطحی آنها با استفاده از قانون اهم (V/I=R) در  ECمتر اندازه ­گیری کرد ولی به طور کلی، برای دقت بیشتر، از یک روش کالیبراسیون با استفاده از الکترولیت‌­های دارای ضریب هدایت شناخته شده استفاده می ­شود. 


روش اندازه گیری به این صورت است که ابتدا سر الکترود را یکبار با آب مقطر و بعد با محلول نمونه می­شوییم. بعد یک بشر تمیز را با محلول نمونه کر داده و آن را از محلول نمونه پر می­کنیم. سر الکترود را داخل محلول نمونه می­ گذاریم و دکمه Read الکترود را می­ زنیم. 


توجه داشته باشید که حسگر الکترود بطور کامل با محلول پوشانده شده و در تماس با کف یا کناره ­های ظرف نباشد.

قبلیآنالیز شیمیایی به روش XRF
بعدیتست زغال سنگ و کک
یک ارسال نظر